Ακούστε μας Live





Τετάρτη 30 Μαρτίου 2016

Ο Γιώργος Νταλάρας στην ΑΚΤΗ ΠΕΙΡΑΙΩΣ τραγουδάει τα μεγάλα τραγούδια του Σταύρου Κουγιουμτζή


«Άσε με πάλι να σου πω»: Ο Γιώργος Νταλάρας στην ΑΚΤΗ ΠΕΙΡΑΙΩΣ στις 15-16, 22-23 Απριλίου
2016 τραγουδάει τα μεγάλα τραγούδια του Σταύρου Κουγιουμτζή, με τους Θοδωρή Κοτονιά, Βασιλική Καρακώστα και Ασπασία Στρατηγού.


  • «Μη μου θυμώνεις μάτια μου», «Κάπου νυχτώνει», «Ο ουρανός φεύγει βαρύς», «Ένας κόμπος η χαρά μου», «Μ’ έκοψαν με χώρισαν στα δυο», «Οι ελεύθεροι κι ωραίοι», «Ντύλαν Τόμας», «Όλα καλά», «Ήταν πέντε ήταν έξι», «Τώρα που θα φύγεις», «Του κάτω κόσμου τα πουλιά», «Αν δεις στον ύπνο σου ερημιά», «Το πρώτο περιστέρι», «Κάποιος χτύπησε την πόρτα», «Στα χρόνια της υπομονής», «Το σακάκι μου κι αν στάζει», «Το πουκάμισο το θαλασσί», «Χάντρα στο κομπολόϊ σου», «Στα ψηλά τα παραθύρια», «Όταν ανθίζουν πασχαλιές», «Το κόκκινο φουστάνι», «Σ’ αγαπώ», «Θα ‘ταν 12 του Μάρτη»…


Kαι δεν είναι μόνο αυτά, αλλά και δεκάδες άλλα τραγούδια που μας άφησε πολύτιμη παρακαταθήκη ο σπουδαίος συνθέτης, ο γλυκός και χαμηλόφωνος άνθρωπος Σταύρος Κουγιουμτζής, σε στίχους δικούς του και άλλων σπουδαίων ποιητών και στιχουργών όπως ο Μάνος Ελευθερίου, ο Λευτέρης Παπαδόπουλος, η Σώτια Τσώτου, ο Ντίνος Χριστιανόπουλος, ο Γιώργος Θέμελης, ο Κώστας Κινδύνης, ο Άκος Δασκαλόπουλος, και άλλοι.

  • Ο Γιώργος Νταλάρας, έφηβος σχεδόν, άρχισε αυτήν την καθοριστική για τη μουσική του διαδρομή συνοδοιπορία με τον μεγάλο συνθέτη, με τραγούδια που σφράγισαν το ελληνικό τραγούδι και μέχρι σήμερα διατηρούν την αλήθεια και την αμεσότητά τους, συγκινούν και γοητεύουν. Όχι μόνο αυτούς που τα έζησαν, αλλά και τη νέα γενιά που τα ανακαλύπτει. 

Η συναυλία αφιέρωμα που δόθηκε στο Passport Κεραμεικός τον περασμένο Δεκέμβρη και οργάνωσαν οι απόφοιτοι του Μουσικού Σχολείου Πειραιά, ήταν η αφορμή για μια υπόσχεση που έδωσε τότε ο Γιώργος Νταλάρας να «ξαναπαίξει» τραγούδια του Σταύρου Κουγιουμτζή σύντομα.

  • Είναι εξάλλου κάτι που το επαναλαμβάνει συχνά με τιμή και χαρά, μια και πρόκειται για τον αγαπημένο συνθέτη της ζωής του, με τον οποίο συνέδεσε το ξεκίνημά του, τα πρώτα χρόνια της αθωότητας και στη συνέχεια για δεκαετίες ολόκληρες. Ήταν μια συνεργασία και μια σχέση βαθιάς αγάπης, εμπιστοσύνης και φιλίας που άφησε πίσω της τραγούδια διαμάντια. Αυτά τα τραγούδια θα αποτελέσουν το μεγαλύτερο μέρος του προγράμματος.


Καλεσμένοι σε αυτές τις συναυλίες, τρεις πανάξιοι τραγουδιστές της νέας γενιάς. Είναι ο τραγουδοποιός και ερμηνευτής Θοδωρής Κοτονιάς, η Βασιλική Καρακώστα και η Ασπασία Στρατηγού. Παρόντες σε αυτό το συναρπαστικό μουσικό ταξίδι με κυρίαρχο ρόλο, έντεκα εξαιρετικοί μουσικοί, ενώ την ενορχήστρωση των τραγουδιών θα επιμεληθεί ο Γιώργος Νταλάρας με τη συνεργασία του Γιώργου Παπαχριστούδη που είναι και ο διευθυντής της ορχήστρας.

ΑΚΤΗ της οδού ΠΕΙΡΑΙΩΣ
Πειραιώς 178 και Λαµίας, Ταύρος
Τηλ. 210 3418020

Ώρα Έναρξης: 22:00

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου