Ακούστε μας Live





Δευτέρα 17 Ιουλίου 2017

9o Masterclass Διεύθυνσης Ορχήστρας Δηλώστε συμμετοχή!



Ο Οργανισμός Πολιτισμού, Αθλητισμού & Νεολαίας του δήμου Αθηναίων, μετά από την όγδοη
συνεχόμενη επιτυχημένη διοργάνωση του σεμιναρίου, προσφέρει στους νέους Έλληνες μαέστρους τη δυνατότητα συμμετοχής στο 9ο Πανελλήνιο Masterclass Διεύθυνσης Ορχήστρας με τη Συμφωνική Ορχήστρα του δήμου Αθηναίων.

Το σεμινάριο θα πραγματοποιηθεί στην Αθήνα, από 25 έως 30 Σεπτεμβρίου, υπό τη διεύθυνση του διεθνούς φήμης αρχιμουσικού Μιχάλη Οικονόμου και τη συνδιδασκαλία της μαέστρου και μουσικολόγου Αθανασίας Κυριακίδου. Εκτός από το προχωρημένο τμήμα διεύθυνσης ορχήστρας θα λειτουργήσει και τμήμα αρχαρίων. Τα ενεργά μέλη του σεμιναρίου έχουν δικαίωμα συμμετοχής μόνο σε ένα από τα δύο τμήματα και χωρίς όριο ηλικίας.
Στο σεμινάριο δεν υπάρχουν δίδακτρα και η επιλογή των σπουδαστών, που θα διευθύνουν στην τελική συναυλία, θα γίνει κατά τη διάρκεια των μαθημάτων και των προβών κατόπιν μυστικής ψηφοφορίας των μελών της ορχήστρας.
Η συναυλία θα πραγματοποιηθεί στον κήπο του Κέντρου Τεχνών του δήμου Αθηναίων στο Πάρκο Ελευθερίας το Σάββατο 30 Σεπτεμβρίου και θα είναι ανοιχτή στο κοινό, όπως και όλα τα μαθήματα και οι πρόβες.
Τα έργα που θα μελετηθούν με την ορχήστρα:

Τμήμα Προχωρημένων
• Mozart: Συμφωνία αρ.36 (ολόκληρη)
• Brahms: Συμφωνία αρ.2 (ολόκληρη)


Τμήμα Αρχαρίων
• Mozart: Συμφωνία αρ.36 (δεύτερο μέρος)
• Brahms: Συμφωνία αρ.2 (τρίτο μέρος)


Τα ενεργά μέλη του σεμιναρίου θα πρέπει να προετοιμάσουν όλα τα έργα του τμήματός τους. Για το τμήμα των αρχαρίων δεν απαιτείται υποχρεωτικά η ικανότητα διεύθυνσης των έργων από τους σπουδαστές, αρκεί η καλή γνώση της παρτιτούρας. Όσα μέλη του τμήματος προχωρημένων επιθυμούν να λάβουν μέρος στον διαγωνισμό για μία θέση στη συναυλία, θα πρέπει να είναι απόφοιτοι ή σπουδαστές διεύθυνσης ορχήστρας στην Ελλάδα ή το εξωτερικό και να αναφέρουν το όνομα του καθηγητή τους στο βιογραφικό που θα προσκομίσουν. Αυτοδίδακτοι σπουδαστές και σπουδαστές, οι οποίοι δεν έχουν τακτική ενασχόληση με το αντικείμενο, δεν θα γίνονται δεκτοί στο διαγωνιστικό μέρος.

Οι ενδιαφερόμενοι παρακαλούνται να στείλουν e-mail το αργότερο μέχρι την Κυριακή 10 Σεπτεμβρίου στη διεύθυνση conductingmasterclass@hotmail.com με τα παρακάτω στοιχεία:

1. Ονοματεπώνυμο
2. Τηλέφωνο
3. Διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου
4. Βιογραφικό
5. Το τμήμα που θα παρακολουθήσουν και αν θα είναι ενεργά μέλη ή ακροατές


Η λίστα των μελών και το πλήρες πρόγραμμα του σεμιναρίου θα ανακοινωθούν στις 11 Σεπτεμβρίου.

* Όσοι επιθυμούν να παρακολουθήσουν το σεμινάριο ως ακροατές θα πρέπει να στείλουν e-mail στην παραπάνω ηλεκτρονική διεύθυνση προκειμένου να λάβουν το πλήρες πρόγραμμα.


Πληροφορίες στο τηλέφωνο 210 9243760.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου