Ακούστε μας Live





Τετάρτη 11 Απριλίου 2018

Δυνάμεις Του Αιγαίου-Σάββατο 21 και Κυριακή 22 Απριλίου | 22.00



Δυνάμεις Του Αιγαίου

Οι Δυνάμεις Του Αιγαίου εμφανίζονται ως μουσική ομάδα για πρώτη φορά στις αρχές της δεκαετίας του '80, ηχογραφώντας παλιά ανώνυμα ελληνικά τραγούδια τα οποία παρουσίαζαν σε συναυλίες σε όλη την Ευρώπη.
Αργότερα οι πέντε νέοι μουσικοί παρουσιάζουν και δικά τους τραγούδια που είναι εμπνευσμένα από την μουσική παράδοση του Αιγαίου, της ανατολικής Μεσογείου και των Βαλκανίων, διαμορφώνοντας ένα πρωτότυπο στυλ, σε συνδυασμό με τις σπουδές τους τόσο στην ευρωπαϊκή μουσική όσο και στην εκκλησιαστική ψαλτική παράδοση.
Από αυτή την άποψη οι Δυνάμεις Του Αιγαίου αποτέλεσαν αναμφισβήτητα μία πρωτοποριακή ομάδα που ανέδειξε ξεχασμένα μουσικά όργανα και ιδιώματα στον ελληνικό χώρο. Ελάχιστοι είναι οι νέοι που κατά την δεκαετία του '80 χειρίζονται όργανα όπως το ούτι, το λαούτο, το κανονάκι, ενώ δεν παίζει κανείς το νέι και τον ταμπουρά. Ελάχιστοι και όσοι ασχολούνται με τα λαϊκά κρουστά και το λαϊκό βιολί.

Χαρακτηριστικό του γενικού μουσικού ενδιαφέροντος που δημιούργησαν οι Δυνάμεις Του Αιγαίου αποτελεί σίγουρα η απόφαση του Διονύση Σαββόπουλου να αναλάβει την πρώτη τους δισκογραφική παραγωγή (“Δυνάμεις του Αιγαίου”, 1985). Ο Μάνος Χατζιδάκις ανέλαβε την τρίτη παραγωγή τους στην εταιρία του τον Σείριο ('Ανατολικό Παράθυρο', 1990).

Το 1992 η μουσική ομάδα διαλύεται και τα μέλη της, ο Νίκος Γράψας, ο Γιάννης Ζευγόλης, ο Μιχάλης Κλαπάκης,  ο Χρήστος Τσιαμούλης, συνεχίζουν χωριστά, ο καθ' ένας τον δικό του προσωπικό δρόμο, ως συνθέτες, μουσικοί παραγωγοί και ερμηνευτές των έργων τους αλλά και ως δάσκαλοι, οργανώνοντας τα μαθήματα των λαϊκών μουσικών οργάνων σε δημόσια και ιδιωτικά μουσικά σχολεία, και αφήνοντας στο χώρο της δισκογραφίας πάνω από τριάντα συλλογές ανώνυμων ελληνικών τραγουδιών, από τον 12° ως τον 19° αι., καθώς και προσωπικών συνθέσεων.

Με την εκπνοή του 20ου αιώνα οι Δυνάμεις Του Αιγαίου επανασυγκροτούνται και παρουσιάζουν σε μια δική τους ανεξάρτητη δισκογραφική παραγωγή, μία συλλογή προσωπικών τους τραγουδιών με τίτλο "Όλες οι μέρες που έλειπα" ενώ σχεδιάζουν μία σειρά ξεχωριστών μουσικών παραγωγών με ερμηνευτές τους ίδιους αλλά και άλλους μουσικούς που κινούνται σε μουσικούς χώρους ανάλογους με αυτόν των Δυνάμεων Του Αιγαίου και που έχουν σαν βάση τα μουσικά ιδιώματα της νότιας Βαλκανικής και της  Μεσογείου. 

Στο Άλικο στου Ψυρή,  οι Δυνάμεις του Αιγαίου θα ξαναβρεθούν για να  ερμηνεύσουν αγαπημένα τους τραγούδια, από όλη την Ελλάδα και τη  Μεσόγειο καθώς και τα προσωπικά τραγούδια τους που έγιναν γνωστά από τη δισκογραφία και τις συναυλίες τους.
Οι μοναδικές αυτές βραδιές θα πραγματοποιηθούν  σε δύο διήμερα, 21 και 22 Απριλίου και 25 και 26 Μαΐου.
Οι Δυνάμεις του Αιγαίου προσκαλούν όλους τους παλιούς και νέους φίλους να βρεθούν από κοντά, να  θυμηθούν και να απολαύσουν όμορφη μουσική που θα γλυκάνουν την ψυχή μας και θα μας φέρουν πιο κοντά.

Τιμή εισιτηρίου 5 €


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου